El RadioTeatre és un gènere radiofònic que es porta a terme en rigorós directe, com es feia ja fa molts anys a les principals emissores de ràdio. És a dir, un grup d’actors davant d’un micròfon, llegint i interpretant el text, i un muntador musical que s’encarrega, també en directe, de donar forma a la banda sonora de l’espectacle: música, efectes sonors….. tot plegat sota la batuta d’un director artístic. En plena era audiovisual i tecnològica, proposem un exercici d’imaginació, per aconseguir que el públic crei la seva pròpia imatge del text a través de la veu, la música, els efectes…. La màgia de la ràdio en el sentit més pur.

 

Fem Radio Teatre en directe amb Actors de Teatre i Doblatge des de 2014

Fem Radio Teatre en directe amb nens des de 2015

Per tercer any consecutiu, l’Associació Veus Humanes i l’escola Maristes La Immaculada de Barcelona, posen en marxa un radioteatre solidari a benefici de la Marató de TV3. Els alumnes de sisè de primària de l’escola treballen durant tot el primer trimestre en un projecte interdisciplinar basat en la temàtica a la qual es dedica la Marató de TV3, en el cas d’aquest any, les malalties infeccioses. La culminació d’aquest projecte és la representació en directe i cara al públic d’un radioteatre la recaptació de qual es destina de forma íntegra a la Marató. El projecte també dona continuitat al Taller de Lectura en Veu Alta en què participen cada any es alumnes de 5è de primària.

El radioteatre que els alumnes representaran aquest any és “El mag d’Oz”

Es podrà veure el diumenge 17 de desembre a les 12.00 als Cinemes Girona de Barcelona, al Carrer de Girona, 175.

Cal posar en valor la feina de tots aquests nois i noies, els que es posen davant del micròfon i els que col·laboren en la presentació de l’acte, l’elaboració del cartell i la difusió de l’esdeveniment.

Amb la posada en escena del radioteatre els alumnes s’acosten a un gènere radiofònic que els queda lluny generacionalment. L’experiència, però, resulta molt enriquidora. La representació es fa en directe amb la participació d’un muntador musical que, també en directe, posa la música i els efectes sonors a l’espectacle. Tot sota la direcció de la realitzadora, Eva M Lluch, que, davant del públic, va donant les indicacions als actors i al tècnic. Un radioteatre en el sentit més clàssic del terme, amb una única innovació: la projecció d’imatges que acaben de situar els espectadors/oients en la història.

Aquí podeu veure els vídeos de les representacions de les altres edicions.

Veure el vídeo del RadioTeatre "El rei meló" desembre 2015

Veure el vídeo del RadioTeatre "Conte de Nadal" desembre 2015

Veure el RadioTeatre "El Mag d'Oz" Desembre de 2017